Over het netwerk dementie Raalte

Het netwerk Dementie Raalte bestaat uit een samenwerking tussen diverse betrokken organisaties in Raalte: de gemeente Raalte, Alzheimer Nederland, De huisartsencoöperatie Midden Salland, Carinova steunpunt mantelzorg, Stichting Evenmens en Zorggroep Raalte.

Het doel van deze samenwerking is de begeleiding van mensen met dementie en hun mantelzorgers vorm te geven vanaf het moment dat er sprake is van een 'niet pluis' gevoel tot aan mogelijke inhuizing in een beschermde omgeving.

Het netwerk heeft  een website ingericht waar laagdrempelig informatie en advies wordt gegeven over het niet-pluis gevoel, geheugenproblemen en dementie.

Voor meer informatie over het netwerk Dementie Raalte kunt u contact opnemen met de casemanager dementie. Dat kan via het kopje Contact op deze website.

Huisartsencoöperatie Midden Salland

De huisartsencoöperatie is een samenwerking tussen huisartsen in Raalte en omgeving.

Carinova

Carinova is een zorginstelling hoofdzakelijk actief in de regio noord en zuidwest Overijssel. Met ruim 4000 betrokken en goed opgeleide medewerkers levert Carinova dagelijks (24/7) Thuiszorg, Woonzorg, Huishoudelijk Hulp en Mantelzorgondersteuning. Carinova werkt in kleinschalig georganiseerde, zelfstandig werkende teams. Carinova: Vertrouwd Dichtbij.

Dimence Groep

Dimence Groep biedt geestelijke gezondheidszorg voor iedereen in Oost-Nederland. We geloven in de kracht van mensen om zich te ontwikkelen en zetten in op vooruitgang en herstel. Met het doel om mensen te genezen of (beter) te leren omgaan met beperkingen of te laten groeien als persoon, professional en organisatie.

Alzheimer-nederland

Alzheimer Nederland geeft hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving.

Naar de website van Alzheimer Nederland

ZGR

Zorggroep Raalte is een serviceorganisatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Wij ondersteunen Sallandse senioren bij goed leven in eigen regie. Wij geloven in slimme regionale samenwerking vanuit de efficiency gedachte en heldere communicatie naar de klant met behoud van eigenheid en lokale kleuring. Meer informatie vindt u in het jaardocument 2017

Gemeente Raalte

Naar de website van de Gemeente Raalte