Persoonlijke begeleiding - de casemanager

Je weg vinden in het oerwoud van wetten, regels en (zorg)mogelijkheden is een flinke opgave.
Een casemanager dementie wijst u de weg en biedt een luisterend oor. Ze begeleidt u en uw naaste bij het nemen van moeilijke stappen die soms noodzakelijk zijn om het zo lang mogelijk verantwoord thuis wonen mogelijk te maken.

Een casemanager kan uw vragen over de ziekte beantwoorden. Ze helpt met het zoeken naar oplossingen voor de situaties waar u voor staat vanaf de diagnose of in de periode daarvoor, wanneer er sprake is van een ‘niet-pluis-gevoel’. Ze geeft advies en biedt ondersteuning passend bij de hulpvragen die u hebt. De casemanager weet de weg in het woud van professionele instellingen en organisaties in de regio en kan bemiddelen bij het regelen van zorg en helpen bij het maken van keuzes.

In de gemeente Raalte zijn de casemanagers verbonden aan de thuiszorgorganisaties ZGR Mien, Carinova en Buurtzorg. Vraag hier naar bij uw wijkverpleegkundige indien u al te maken hebt met persoonlijke zorg of verpleging thuis.
Wanneer u thuis nog geen zorg ontvangt kunt u bellen met Jeannet Kleine Schaars. Zij is binnen de gemeente Raalte werkzaam als dementieconsulent. U kunt haar bellen voor telefonisch advies, maar ook voor een afspraak voor een bezoek aan huis. Tijdens dat gesprek of huisbezoek kan ze uw vragen beantwoorden en u de weg wijzen naar de juiste zorg. Het kan ook zijn dat ze een vervolgafspraak met u maakt indien de situatie dat wenst.

Jeannet heeft inmiddels al vele jaren ervaring in Raalte als casemanager dementie en adviseert om niet te lang te wachten met het delen van uw zorgen rondom dit onderwerp.
Ze is werkzaam op maandag t/m donderdag en is te bereiken op telefoonnummer 06-13539293.
U kunt ook een mail sturen met uw vraag naar: wmo@raalte.nl t.a.v. Jeannet Kleine Schaars

 

 

 

Lees ook:

Boeken

Diensten